Демерджиев коментира и обстановката в страната след обилните дъждове.Министърът на вътрешните

...
Демерджиев коментира и обстановката в страната след обилните дъждове.Министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев: Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти

Демерджиев разяснява и обстановката в страната след изобилните дъждове.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев сподели в студиото на „ Събуди се ”, че има подозрения за пропуски на чиновници на ведомството, които поддържат каналджиите по границата. „ Видях доста хора които съзнателно извършват дълга си и това ни стимулира да обърнем внимание на тези, които саботират. Имаме сигнали по тях. Работим по няколко случая със съществени подозрения за подкрепяне. За сред двама и четирима чиновници става въпрос. Има други в системата, за които има данни, само че няма задоволително доказателства. За повече от четирима има доказателства и по тях се работи. На изпълнителско равнище са множеството ”, разкри министърът. „ Различни са дейностите. Нямаме доказателства да са взимали пари, само че са пропускани транспортни средства с мигранти. Има данни, че полицейски автомобил ескортира автомобил с мигранти ”, добави отрасловият министър.

Демерджиев разяснява и обстановката в страната след изобилните дъждове, които провокираха наводнения тук-там в петък. „ Хубавото, което видях, е извънредно бърза реакция и взаимопомощ сред другите звена на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която извънредно съответно помагаха на място ”, сподели министърът.

По думите на Демерджиев в региона към момента има къщи, които не са тествани. „ След като водата се отдръпна, стартира инспекция на къщите, през които е минало доста количество и не са били огледани ”, акцентира той. Няма починали хора в резултат на бедствието няма и съществено потърпевши, увери министърът на вътрешните работи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР